Hundredvis af flygtninge frygtes druknet i Middelhavet

Hundredvis af migranter frygtes druknet onsdag i Middelhavet ud for Libyen, oplyser Italiens kystvagt ifølge AFP. Omkring 100 overlevende er reddet op af havet.

Migranterne sejlede i en overfyldt fiskerbåd og var på vej over Middelhavet, da båden kom i vanskeligheder cirka 28 kilometer fra den nordafrikanske kyst.

Der blev slået alarm, og to redningsbåde sejlede mod stedet. Men fiskerbåden kæntrede, da migranterne herefter stimlede sammen i den ene side af båden.

Redningsfartøjer fra Italien og Irland leder nu efter flere overlevende i havet.

Omkring 700 personer var ifølge tv-stationen SkyNews24 om bord på båden, men dette tal kan den italienske kystvagt endnu ikke bekræfte.

Indtil videre er mindst 2000 migranter i år druknet i Middelhavet på deres vej til Europa.

Ifølge nye tal fra Den Internationale Organisation for Migration (IOM) er omkring 188.000 siden januar blevet reddet på havet i deres forsøg på at komme til Europa.

De fleste - 97.000 - er ankommet til Italien, mens der er kommet 90.500 til Grækenland.

På samme tidspunkt sidste år var antallet af omkomne 1607. I alt mistede 3.279 livet i 2014 på deres vej over Middelhavet.

Den centrale rute fra Libyen til Italien har vist sig at være den dødeligste med over 1930 omkomne, mens omkring 60 er omkommet under forsøg på at nå til Grækenland.

IOM bekræfter medierapporter om, at menneskesmuglere i de fleste tilfælde bruger synkefærdige fartøjer, hvilket øger risikoen for at dø på rejsen.

Størstedelen af flygtningene kommer fra Afrika og Mellemøsten via Libyen.

Her har den kaotiske situation siden diktator Muammar Gaddafis fald i 2011 betydet, at menneskesmuglere har så godt som frit spil til at sejle flygtningene mod Europa.

EU's stats- og regeringschefer besluttede på et hasteindkaldt møde i foråret at tredoble bevillingen til EU's maritime operationer i Middelhavet for 2015 og 2016.

Den øgede indsats i Middelhavsområdet betyder ifølge en opgørelse fra Amnesty International, at markant flere migranter når frem til Europa i live.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip