Hundredvis af immigranter reddet ud for Italiens kyst

Det ene skib, som var tætpakket med 150 mennesker, sendte et nødkald ud knap 130 kilometer ud for den lille sicilianske ø Lampedusa fredag eftermiddag, oplyser kystvagten.

Redningspersonale blev sendt ud for at redde dem og yderligere 70 personer i en gummibåd tæt på, mens de andre både, der har fragtet håbefulde afrikanere, er blevet stoppet henover de seneste to dage.

Blandt andre blev 98 personer fra Afrika syd for Sahara i en 15 meter lang gummibåd opdaget godt 150 kilometer ud for Lampedusa torsdag, og redningsfolk fik ligesom fredag også torsdag et nødopkald fra en båd med 131 mennesker fra Afrika, Pakistan og Bangladesh, som de hjalp ind til land.

Alle de op mod 700 illegale immigranter er i myndighedernes varetægt.

Den italienske kyst er en populær destination for immigranter fra det nordlige Afrika og Afrika syd for Sahara, og tusindvis har mistet livet på den farlige tur over Middelhavet ved skibsulykker, barske forhold og mangel på mad og drikke.

»Med forårets ankomst og forbedringer i vejrforholdene stiger antallet af immigranter, der forsøger at nå til den italienske kyst, enormt,« siger kystvagten i en udtalelse ifølge Reuters.

I 2011 mistede omkring 1.500 immigranter livet på Middelhavet. Heraf forsøgte mange af dem at komme væk fra oprørerne ved Det Arabiske Forår i Nordafrika, vurderer menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch.

I 2012 var det et kraftigt reduceret dødstal, men fortsat over 300.

BNB/Reuters

Dagens Gossip