Hundredvis af kordrenge blev misbrugt i Tyskland

Skrevet af admin

08/01/2016

Dagens topnyheder

Mindst 231 drenge i et af Tysklands ældste og mest kendte drengekor skal have været udsat for seksuelt misbrug gennem årene - de fleste i en årrække, hvor koret blev ledet af den tidligere paves bror, skriver AFP.

Domspatzen-koret, der holder til i Regensburg i Bayern, består af drenge fra en katolsk kostskole. En advokat, som har undersøgt beskyldningerne, der rettes mod den katolske kirke, siger, at antallet af misbrugte drenge gennem årene er på mindst 231.

Skandalen vækker særlig opsigt, fordi drengekoret i årene fra 1964 til 1994 blev ledet af pave Benedikts bror, George Ratzinger. De fleste overgreb skal have fundet sted i netop denne periode.

Ratzinger har hævdet, at seksuelle overgreb aldrig har været nævnt i løbet af den tid, hvor han ledede drengekoret.

Domspatzen-koret er 1000 år gammelt, og der blev rettet fokus på det i 2010, hvor der var international opmærksomhed på et stort antal skandaler omkring seksuelle overgreb i den katolske kirke.

Advokaten Ulrich Weber, som er ved at undersøge sagerne, siger, at han har foretaget 70 interviews med ofre og afdækket sager om seksuelt misbrug tilbage til 1945 og frem til 1990'erne.

- Jeg har 231 rapporter om fysiske sexovergreb, siger han og tilføjer, at rapporterne handler om seksuelle forulempelser, voldtægter, vold og udsultning af drengene.

/ritzau/AFP