Hundredvis af tekstilfabrikker i Bangladesh holder lukket

»Alle fabrikker i industriområdet Ashulia vil blive lukket på ubestemt tid fra tirsdag på grund af uroen i arbejdsstyrken,« siger Shahiadullah Azim, som er næstformand i Bangladesh Garment Manufacturers and Exporters Association.

»Vi har taget beslutningen for at garantere sikkerheden for vores fabrikker,« siger han til AFP.

Mandag afblæste beredskabspersonalet eftersøgningen af overlevende efter fabrikskollapset af bygningen Rana Plaza i en forstad til Dhaka, og dødstallet er endt på 1.127 personer. En kilde fra beredskabet oplyser til AP, at stedet nu vil blive overdraget til politiet, og at der ikke længere vil være hverken brandvæsen eller repræsentanter fra hæren til stede. Ligeledes vil bulldozere og andre køretøjer blive fjernet fra ulykkesstedet, som vil blive omkranset af bambuspinde.

Det sidste lig blev fundet søndag aften, og tirsdag bliver der holdt en særlig ceremoni for at mindes ofrene.

Ejeren af Rana Plaza og otte andre, heriblandt fabriksejere, er blevet anholdt og tilbageholdes nu, mens politiet undersøger ulykken. Myndighederne beretter, at bygningens ejer på ulovlig vis byggede flere etager på og tillod fabrikkerne at have tungt udstyr, som bygningen slet ikke var designet til at holde til.

Dagens Gossip