Hundredvis mindes flytragedie på årsdag

Skrevet af admin

24/03/2016

Mest læste i dag

Det er en kold, men solrig dag i en lille landsby i det sydlige Frankrig, hvor hundredvis af mennesker torsdag er samlet på årsdagen for at mindes en tragedie, de alle har til fælles.

På denne dag for et år siden styrtede piloten Andreas Lubitz fra det Lufthansa-ejede flyselskab Germanwings bevidst sit Airbus 320-fly med 150 mennesker om bord ind i en bjergside i Frankrig.

Alle om bord på flyet - inklusiv en dansker - mistede livet.

Det er Lufthansa, der har arrangeret den private ceremoni og transporteret de 650 pårørende og 100 ansatte til landsbyen nær nedstyrtningsstedet i Frankrig.

- Vi er samlet her i dag i Le Vernet for at mindes ofrene, siger Lufthansa-direktør Carsten Spohr ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Klokken 09:41 blev der afholdt et minuts stilhed - præcis et år efter flyet ramte bjergsiden.

På samme tid i den tyske by Haltern blev der også holdt et minuts stilhed. Byen var en gruppe skolebørns hjemby. De var om bord på flyet på vej hjem fra en udvekslingstur i Spanien.

De pårørende har torsdag desuden fået mulighed for at besøge ulykkesstedet, ligesom der er blevet rejst mindetavler i lufthavnene i Barcelona og Düsseldorf.

Lufthansa har allerede udbetalt hundredtusindvis af euro i kompensation til ofrenes familier. Men flere advokater er på vej med søgsmål mod pilotakademiet i Arizona i USA, hvor Andreas Lubitz blev uddannet.

De søgsmål har Lufthansa-direktøren dog ikke umiddelbart nogle kommentarer til.

- Vi er alle interesserede i en konstruktiv løsning. Men jeg understreger, at i dag udelukkende handler om at støtte de pårørende på denne meget, meget svære dag, siger Carsten Spohr.

/ritzau/