Hunger Games-skurk: Revolutionen nærmer sig

Skrevet af admin

19/11/2015

Dagens topnyheder

Den 80-årige skuespiller Donald Sutherland, far til "24 timer"-stjernen Kiefer Sutherland, er ikke imponeret over det politiske engagement fra ungdommen. Men det håber han, at Hunger Games-filmene og hans rolle som den udspekulerede præsident Snow kan være med til at ændre på.

- De sidste 30 år har jeg været overbevist om, at de ikke tænker politisk overhovedet. Formålet med denne her film var at engagere ungdommen. Som Bruce Springsteen sagde "Blind tillid til lederne ... vil slå dig ihjel", siger Donald Sutherland i et interview med BBC.

Golden Globe-vinderen har en 50 år lang karriere på det hvide lærred bag sig, og han håber de fire film om heltinden Katniss Everdeen vil sætte sine spor. Han er heller ikke bange for at blande sig i den verserende debat om ligeløn, som Hunger Games-kollegaen Jennifer Lawrence har været med til at sparke nyt liv i.

- Forandringerne er på vej. De kommer langsomt, for mændene bestemmer. Hvis du ændrer det, tager du penge fra dem, som ejer hele maskineriet. Og de giver ikke slip på deres profit, siger stjernen, som har omkring 150 film på CV'et, da han bliver spurgt om revolutionen nærmer sig inden for ligeløn.

- Selvom de har milliarder i overskud, så vil de ikke af med noget af overskuddet. De giver måske noget af det til velgørenhed og museer, men du får dem ikke til at betale mere, siger den 80-årige stjerne til BBC og efter en kort pause tilføjer han:

- Jeg kunne fortælle dig historier, men så ville jeg aldrig få et job igen, fortæller den prisbelønnede skuespiller.

Donald Sutherland er aktuel i The Hunger Games: Mockingjay - Part 2, som havde premiere 18. november.

/ritzau/FOKUS