Hurtig Schöne-scoring grundlægger sejr for Ajax

03/04/2016

Lasse Schöne har tilspillet sig en stamplads i offensiven hos Ajax i denne sæson, og søndag viste den kreative midtbanespiller sig igen frem, da Amsterdam-holdet vandt 3-0 hjemme over Zwolle.

De tre point betyder, at Ajax tilbageerobrer førstepladsen i Æresdivisionen fra PSV Eindhoven. Ajax fører med to point.

Der var blot spillet to minutter af hjemmekampen mod Zwolle, da den danske landsholdsspiller bragte Ajax på 1-0 efter oplæg fra Nick Viergever.

Det blev startskuddet til en stærk første halvleg af hjemmeholdet, som efterfølgende kunne gå til pause med en 3-0-føring efter to scoringer af den polske angriber Arek Milik.

I anden halvleg lettede hjemmeholdet foden fra speederen, og det blev ikke til flere scoringer i kampen.

Viktor Fischer kom ind med godt et kvarter igen, men U21-landsholdsangriberen nåede ikke at markere sig for alvor.

Schöne var ikke den eneste dansker, som kom på måltavlen søndag i Holland.

Den tidligere Brøndby-forsvarer Dario Dumic scorede målet til 2-0 ti minutter før tid, da NEC Nijmegen vandt 2-1 hjemme over Vitesse.

Med sejren ligger holdet nummer otte i ligaen.