Hurtigere internet: TDC indgår 4G-aftale

Danmarks største teleselskab, TDC, hopper nu med på 4G-bølgen, og det vil betyde bedre dækning og hurtigere internet til kunderne.

Selskabet oplyser tirsdag, at det bliver den kinesiske mobiludstyrsproducent Huawei, der i de næste seks år skal levere udstyr og drift af Danmarks største mobilnetværk.

Med aftalen forventer TDC at nå i mål med alle sine 4G-forpligtelser væsentligt hurtigere, end det oprindeligt er krævet i selskabets 4G-licens.

TDC har forpligtet sig til at dække landets tyndest befolkede egne med 4G-internet senest med udgangen af 2015.

- Det er en rigtig solid aftale, vi har indgået. Huawei er en af verdens absolut mest innovative aktører indenfor mobile netværksteknologier, siger koncernchef i TDC, Carsten Dilling, i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer blandt andet, at samtlige af TDC's basestationer i mobilnetværket bliver udskiftet med det nyeste udstyr og software. Koncernchefen kalder det for "en fremtidssikring af netværket".

- Danskerne vil hurtigt kunne mærke effekten af aftalen i form af bedre dækning og højere hastigheder på mobilt internet. Aftalen er så ambitiøs, at vi forventer at opfylde vores forpligtelser i god tid før tidsfristen i vores 4G-licens, siger Carsten Dilling.

Vesteuropæiske teleselskabers samarbejde med Huawei har dannet grobund for en del bekymring i den offentlige debat. Men TDC forsikrer, at der i aftalen er blevet stillet en række strikse sikkerheds krav til det kinesiske firma.

- Hver gang vi i TDC indgår aftaler om vores infrastruktur, er det almindelig praksis, at vi involverer de relevante danske sikkerhedsmyndigheder.

- Det har vi også gjort i dette tilfælde, og vi har haft en meget intensiv, god og konstruktiv dialog med blandt andet Center for Cybersikkerhed, siger Carsten Dilling.

Huaweis driftscenter placeres i Danmark, formentlig på Borups Allé i København i tilknytning til TDC"s driftscenter for fastnettet. Det betyder, at det driftsarbejde, der i dag leveres til TDC fra Rumænien, flyttes tilbage til Danmark.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip