Hurtigere internet: TDC indgår 4G-aftale

Danmarks største teleselskab, TDC, hopper nu med på 4G-bølgen, og det vil betyde bedre dækning og hurtigere internet til kunderne.

Selskabet oplyser tirsdag, at det bliver den kinesiske mobiludstyrsproducent Huawei, der i de næste seks år skal levere udstyr og drift af Danmarks største mobilnetværk.

Med aftalen forventer TDC at nå i mål med alle sine 4G-forpligtelser væsentligt hurtigere, end det oprindeligt er krævet i selskabets 4G-licens.

TDC har forpligtet sig til at dække landets tyndest befolkede egne med 4G-internet senest med udgangen af 2015.

- Det er en rigtig solid aftale, vi har indgået. Huawei er en af verdens absolut mest innovative aktører indenfor mobile netværksteknologier, siger koncernchef i TDC, Carsten Dilling, i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer blandt andet, at samtlige af TDC's basestationer i mobilnetværket bliver udskiftet med det nyeste udstyr og software. Koncernchefen kalder det for "en fremtidssikring af netværket".

- Danskerne vil hurtigt kunne mærke effekten af aftalen i form af bedre dækning og højere hastigheder på mobilt internet. Aftalen er så ambitiøs, at vi forventer at opfylde vores forpligtelser i god tid før tidsfristen i vores 4G-licens, siger Carsten Dilling.

Vesteuropæiske teleselskabers samarbejde med Huawei har dannet grobund for en del bekymring i den offentlige debat. Men TDC forsikrer, at der i aftalen er blevet stillet en række strikse sikkerheds krav til det kinesiske firma.

- Hver gang vi i TDC indgår aftaler om vores infrastruktur, er det almindelig praksis, at vi involverer de relevante danske sikkerhedsmyndigheder.

- Det har vi også gjort i dette tilfælde, og vi har haft en meget intensiv, god og konstruktiv dialog med blandt andet Center for Cybersikkerhed, siger Carsten Dilling.

Huaweis driftscenter placeres i Danmark, formentlig på Borups Allé i København i tilknytning til TDC"s driftscenter for fastnettet. Det betyder, at det driftsarbejde, der i dag leveres til TDC fra Rumænien, flyttes tilbage til Danmark.

/ritzau/

Dagens Gossip