Hurtigere og bedre mobilt internet på vej til alle i EU

Danmark og alle andre EU-lande er kommet et skridt tættere på at få bedre og hurtigere mobilt internet for alle inden sommeren 2020.

Det vil især gavne de mange yderområder, der i dag oplever store huller i dækningen.

EU-landenes teleministre har torsdag på et møde i Bruxelles godkendt en plan om at bruge et nyt frekvensbånd - det såkaldte 700 megahertz-bånd - til at skaffe større kapacitet til mobilt internet.

De lave frekvenser omkring 700 megahertz kan nemmere trænge gennem bygninger og række langt ud i yderområderne end højere frekvenser.

Forsynings-, klima og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) glæder sig over udsigten til bedre internet til alle.

- Det er en prioritet for regeringen, at alle danskere har en god mobil- og bredbåndsdækning, siger han.

700 megahertz-frekvensbåndet, som EU-landene nu vil bruge til mobilt internet, anvendes i dag til antenne-tv, men der er god plads til begge dele, mener EU-landene.

Det er desuden langt billigere at sætte flere antenner op for at sikre en god mobil dækning end at grave kabler ned i tyndt befolkede yderområder.

Alle Folketingets partier indgik i februar sidste år en aftale om en digital vækstplan for Danmark, hvor brugen af 700 megahertz-frekvensen var et af de mange initiativer.

Men for at sikre et godt signal uden støj fra kraftige tv-signaler i nabolande er det vigtigt, at EU-landene koordinerer deres indsats, siger Lilleholt.

- Dermed undgår vi støj på nettet, som der var risiko for, hvis ikke alle gør det samtidig, siger ministeren efter EU-beslutningen.

Lars Christian Lilleholt siger samtidig, at EU-landene har aftalt at skabe sikkerhed for dem, der ser antenne-tv, også efter 2020.

Økonomiminister Henk Kamp fra det hollandske EU-formandskab kalder beslutningen, der stadig mangler godkendelse i Europaparlamentet, for "et vigtigt skridt" i retning af hurtigt internet til alle i EU.

- Hurtigt internet er ikke kun vigtigt for den økonomiske udvikling i EU, men også i hverdagen for borgerne, siger Henk Kamp.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip