Huse bliver fortsat mere værd over hele landet

Det bliver fortsat dyrere at blive husejer i Danmark. Priserne for enfamiliehuse steg med 0,5 procent på landsplan fra fjerde kvartal 2015 til første kvartal 2016, oplyser Danmarks Statistik.

Dyrere priser er måske umiddelbart dårligt nyt for køberne, men godt nyt for sælgerne. Men i sidste ende er stigende boligpriser godt for danske økonomi, siger boligøkonom Lise Nytoft Bergmann, Nordea kredit.

- Det er altid glædeligt, når nye tal viser, at det går fremad på boligmarkedet, siger hun i en skriftlig kommentar.

- Eksisterende boligejere bekræftes i, at deres privatøkonomi hviler på et godt fundament, mens nye boligkøbere betrygges i, at det er et fornuftigt tidspunkt at købe bolig. Begge forhold er vigtige for den fortsatte fremgang i dansk økonomi, lyder det.

Sammenlignet med de første tre måneder af 2015 steg priserne på enfamiliehuse på landsplan med 3,5 procent.

Der er dog fortsat store regionale forskelle på, hvor meget det koster at opfylde parceldrømmen.

Priserne steg mest i Region Hovedstaden over det seneste år med 7,5 procent. De øvrige fire regioner havde prisstigninger mellem 1,1 procent og 3,3 procent.

Tirsdag viste en anden opgørelse, Boligmarkedsstatistikken fra Realkreditrådet og Realkreditforeningen, også stigende boligpriser.

Ifølge den statistik er priserne på huse i første kvartal i år steget 0,3 procent i forhold til kvartalet før og 2,6 procent i forhold til samme periode sidste år.

Forskellen på de to tal er, at Danmarks Statistik tælle alle bolighandler med - ikke kun dem, der er foregået hos en ejendomsmægler.

- Det er glædeligt, at det er tallene fra Danmarks Statistik, der er mest optimistiske, for skal man sige noget pålideligt om prisudviklingen på boligmarkedet, må man hælde mest til tallene herfra, siger Lise Nytoft Bergmann.

Opgørelsen fra Danmarks Statistik er foretaget på baggrund af tinglyste handler.

/ritzau/

Dagens Gossip