Husk både solcreme og gummistøvler på Roskilde

»På søndag får vi en ret tør dag, og festivalgæster, som allerede er ved at indfinde sig på pladsen, kan godt forvente at få lidt sol. Mandag og tirsdag er der større risiko for byger, men det bliver ikke sådan, at folk kommer til at vælte rundt i vand og mudder, selv om tidligere festivaler har vist, at der ikke skal så meget til, før der bliver pløret derude,« siger Jeanne Mangerel, vagthavende ved DMI.

Hun tilføjer, at vejret onsdag bliver ganske pænt og tørt, men at det lige nu ser ud til, at torsdag, som er festivalens officielle åbningsdag, bliver den mest regnfulde.

»Vi får en front, som kan give en del regn, og det vil vare ved i løbet af dagen. Den gode nyhed er så, at det vil blive tørvejr om aftenen, hvor man må formode, at musikken for alvor begynder,« siger Jeanne Mangerel og fortsætter:

»Fredag bliver pæn og tør, og der kommer en del sol. Lørdag og søndag bliver lidt blandede, så hvis jeg skal komme med ét ord, der kan opsummere vejrudsigten for Roskilde Festival, må det blive »ustadigt«.«

Temperaturerne kommer til at ligge mellem 15 og 19 grader på Roskilde-egnen, og Jeanne Mangerel anbefaler, at »festivalgæsterne tager både gummistøvler og solcreme med«.

Dagens Gossip