Husk håndværkerfradraget når du flytter fra lejet bolig

Skrevet af admin

31/08/2015
Det er ikke kun boligejere, der kan få glæde af Boligjobordningen, som blev genindført i sidste uge af den nye regering. Det såkaldte håndværkerfradrag gælder nemlig også lejere. Både når de får lavet noget, mens de bor i boligen, eller når de har udgifter i forbindelse med fraflytning, for eksempel til malerarbejde. Og specielt det sidste er der mange, der ikke er klar over. Det siger Richardt Tabori Kraft, der er skatteekspert hos revisions- og rådgivningsvirksomheden Deloitte. - Der er ingen grund til at snyde sig selv for håndværkerfradrag, bare fordi man er lejer. Man kan selvfølgelig ikke få fradrag for udgifter, der betales via huslejen, vedligeholdelseskontoen eller hensættelser i boligforeningen. - Men bliver man trukket i depositum, svarer det til at betale selv, og så er man berettiget til fradrag, siger han. Typisk skal der foretages mindre istandsættelser, når man fraflytter en lejebolig. Det kan for eksempel være maling af vægge eller slibning af gulve, og selv om man ikke selv bestiller håndværkerne, kan man godt være berettiget til fradrag. Man skal bare kunne dokumentere, at arbejdet er udført, og at det er blevet betalt af lejeren. Håndværkerfradraget er på maksimalt 15.000 kroner per person i husstanden, som er fyldt 18 år. Boligjobordningen blev indført 1. juni 2011 og skulle i første omgang kun gælde halvandet år. I forbindelse med den tidligere regerings Vækstplan Danmark blev den dog genindført, så den også gjaldt i 2013 og 2014. Venstre gik tidligere i år blandt andet til valg på at genindføre ordningen, og i sidste uge blev loven så færdigbehandlet og vedtaget.

Dagens topnyheder

Det er ikke kun boligejere, der kan få glæde af Boligjobordningen, som blev genindført i sidste uge af den nye regering.

Det såkaldte håndværkerfradrag gælder nemlig også lejere. Både når de får lavet noget, mens de bor i boligen, eller når de har udgifter i forbindelse med fraflytning, for eksempel til malerarbejde.

Og specielt det sidste er der mange, der ikke er klar over. Det siger Richardt Tabori Kraft, der er skatteekspert hos revisions- og rådgivningsvirksomheden Deloitte.

- Der er ingen grund til at snyde sig selv for håndværkerfradrag, bare fordi man er lejer. Man kan selvfølgelig ikke få fradrag for udgifter, der betales via huslejen, vedligeholdelseskontoen eller hensættelser i boligforeningen.

- Men bliver man trukket i depositum, svarer det til at betale selv, og så er man berettiget til fradrag, siger han.

Typisk skal der foretages mindre istandsættelser, når man fraflytter en lejebolig. Det kan for eksempel være maling af vægge eller slibning af gulve, og selv om man ikke selv bestiller håndværkerne, kan man godt være berettiget til fradrag.

Man skal bare kunne dokumentere, at arbejdet er udført, og at det er blevet betalt af lejeren.

Håndværkerfradraget er på maksimalt 15.000 kroner per person i husstanden, som er fyldt 18 år.

Boligjobordningen blev indført 1. juni 2011 og skulle i første omgang kun gælde halvandet år.

I forbindelse med den tidligere regerings Vækstplan Danmark blev den dog genindført, så den også gjaldt i 2013 og 2014.

Venstre gik tidligere i år blandt andet til valg på at genindføre ordningen, og i sidste uge blev loven så færdigbehandlet og vedtaget.