Husker du de 91 misrøgtede hunde?: Sådan har Uffe og andre hunde det i dag

For lidt over et år siden mødte et skrækkeligt syn ansatte ved Dyrenes Beskyttelse, politiet samt Falck: På en kvindes gård i Hyllinge ved Næstved, opholdt sig 91 misrøgtede hunde.

Hundene gik rundt i deres eget skidt og møg. De var primært af racen Cocker Spaniel, som normalt har en halvlang, smuk pels, men disse eksemplarers var tynget af afføring.

Deres tænder var rådne, og seks af dem var så ilde tilredt, at de måtte aflives hurtigt. Fundet blev kaldt den værste misrøgtsag i Danmarkshistorien, men der er nu godt nyt fra Dyrenes Beskyttelse, der har talt med DR Syd.

Hundene blev badet, plejet og kæmmet og senere frigivet til adoption.  

Fotos: Dyrenes Beskyttelse

En af de heldige hunde, der blev adopteret af familien Fjord, er Uffe. Han havde en hård første tid, forklarer familien til DR Syd, men i dag er han faldet godt til:

- Uffe var en meget bange og skræmt hund. Den første måned herhjemme gik vi den samme tur hver dag, og vi lavede de samme ting med den hele tiden, forklarer Bonnie Fjord.

Bonnie mente sagtens, at de kunne finde hjerterum og plads til en af de stakkels dyr, og det er da også gået godt. Opskriften på et bedre liv har været trygge rammer og rutiner og ikke mindst kærlighed:

- Vi har givet ham masser af kærlighed og rost og rost og rost ham. Så han har fået nogle succes oplevelser. Han er tryg ved os, og han ved, at vi vil ham det gode, uddyber Bonnie Fjord.

Se, hvordan Uffe har det i dag, i DR Syds video herunder - se desuden mange flere billeder af hundene, da de var i bedring sidste år i artiklen her: Se de skønne billeder: Sådan har de vanrøgtede hunde det i dag

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip