Husker du Frederik? Nu har familien en sørgelig nyhed

Da Frederik Østergaard var 26 år, fik han konstateret uhelbredeligt kræft. De danske læger kunne ikke gøre meget for ham og mente, at Frederik ville dø hurtigt. 

Frederik gav dog ikke op så let og begyndte at kæmpe mod sygdommen med alt, hvad han havde i sig. Han dyrkede sport meget ofte, og der blev tilmed startet en indsamling til et behandlingsforløb i USA, som måske ville kunne hjælpe ham, og indsamlingen gik over al forventning. Målet var at tage til USA og få immun-terapi-behandling.

- Da jeg startede denne side satte jeg - for overhovedet at turde tro på noget som helst - et mål på 400.000 kr. For dette beløb ville jeg kunne påbegynde og gennemføre, hvad der svarer til et halvt behandlingsbeløb, skrev Frederik Østergaard dengang i sin Facebookgruppe.

Målet blev nået, men den 20. november skrev Frederik sin sidste opdatering i støttegruppen, hvor han forklarede, at han havde det skidt og manglede overskud til at holde alle opdateret, selvom han gjorde, hvad han kunne. Nu har familien desværre dårligt nyt.

Læs også: Frederik burde være død af kræft – for flere år siden: Nu kæmper vennerne for ham

- Det er med stor sorg, at må meddele Jer at Frederik sov stille ind på Sydfyn Hospice i går - mandag den 28. december kl 12. Frederik nåede at være på hospice i 10 dage. Frederik var omgivet af sin nærmeste familie. Mennesker som betød uendeligt meget for ham- sin lillebror, søn og sin ex-kone. Den nærmeste familie og venner har i dag "sunget ham ud" med sangen "kære linedanser......" Det var så smuk en oplevelse. Der blev grædt og grinet. Frederik døde med et smil på læben. Bisættelsen vil foregå i privat regi, og håber på Jeres forståelse, skriver en af de ansvarlige for facebook-siden "STØT Frederik"

Frederik formåede at holde sig i live til langt ind i 30'erne, trods det at dødsdommen fra lægerne altså faldt, da han var 26 år. Han efterlader sig en søn, en ekskone, familie og venner. Hundredevis af de over 9.000 medlemmer af støttegruppen har siden opslaget erklæret deres støtte og sorg på sidens væg. 

- Det er så meningsløst når denne forbandede sygdom tager så ungt et menneske. Frederik var jo slet ikke færdig med livet - han elskede livet! Frederik havde så meget at han skulle nå - han havde så meget at give. Frederik var en fighter, han kæmpede en brav kamp - en kamp og et håb I har været med til at holde i live. Frederik var et stærkt og et stædigt menneske - ja en vilje som sjældent er set! "Døden er som et skib, der sejler bort med vores kære. Vi står på stranden og ser det forsvinde. Det bliver mindre og mindre og forsvinder til sidst helt i horisonten, der hvor himmel og hav mødes. Vi ser på hinanden og siger: "Nu er han væk". Men lige så sikkert er det, at der på den anden side står nogen, der siger: "Der kommer han"! Du er et enestående menneske, Frederik og tænker: at de er monsterheldige... dem der tager imod dig på den anden side!, slutter opdateringen med de sørgelige nyheder i gruppen. 

Læs også: Magnus klarede den ikke: Han døde i nat

Læs også: Husker du kræftsyge Magnus (aka Miv)?: Nu fortæller familien, hvordan donationerne skal bruges

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip