Husker du Morten, der blev hængt ud som pædofil? - nu advarer politiet folk på nettet

Dagens.dk kunne i tirsdags fortælle historien om Morten, som mødte en kvinde på nettet, han indledte et forhold til.

Desværre viste det sig, at det var et trick, og da Morten, som er pædagog, en dag havde klædt sig af foran hende via kamera, truede hun (eller svindlerne bag hende) om at hænge ham ud som pædofil med hans nøgenbilleder, hvis ikke han betalte.

Flemming Kjærside, politikomissær fra NC3, rigspolitiets specialafdeling for internetkriminalitet, advarer mod sex-svindlerne.

Læs også: Morten mødte den forkerte pige på datingside - så blev han hængt ud som pædofil og mistede sit pædagog-job

- Det er en industri, og de kriminelle fungerer som entreprenører, som hele tiden finder på noget nyt for at snyde folk.

Han forklarer, at det er svært at efterforske de sager, hvor gerningsmændene sidder i udlandet.

- Min anbefaling vil være, at man undlader at lade sig filme på kamera til nettet. I det sekund man trykker send, så ved man ikke, hvad der sker med materialet, siger han og fortsætter:

- Det svarer til, at man stiller sig helt nøgen op på rådhuspladsen. Det ville man jo heller ikke gøre.

Folk melder det ikke på grund af skam
Så snart kriminaliteten er begået i et andet land, så er det det lokale politi, som står for efterforskningen.

Flemming Kjærside siger, at selvom det er meget vanskeligt at opklare sager med udenlandske forbrydere, så er det stadig en god idé at melde det til politiet.

- Man ved aldrig, hvad vi sidder inde med af oplysninger, som kan gøre, at sagen eventuelt kan blive løst.

Hos NC3 oplever de, at der er folk, som helt undlader at melde lignende sager om afpresning, fordi de skammer sig over den ydmygende situation.

Læs også: Mor viser hvorfor det er dødsensfarligt at sætte børn i autostole iført vintertøj

Hvis uheldet er ude, og man bliver afpresset, skal man lade være med at betale, anbefaler politikomissæren. Det er skruen uden ende, forklarer han, og man kan ikke vide sig sikker på, at billederne ikke bliver brugt igen, selvom man har betalt.

- Hvis man virkelig vil lade sig filme sådan, så bør man anonymisere sig selv, altså undgå at vise sit ansigt, sine tatoveringer, sine omgivelser eller at give personlige oplysninger, siger han.

For Morten havde det store konsekvenser at afsløre, hvem han er. Han nægtede at betale løsesummen, og gerningsmændene spredte derfor hans nøgenbilleder på nettet. Det kostede ham hans arbejde.

Morten er et opdigtet navn. Personens sande identitet er redaktionen bekendt. Hans sag bliver behandlet hos politiet, men det ser umiddelbart ud til, at den ikke kan opklares.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip