Hustru er syg: Villy Søvndal tager orlov indtil januar

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) tager orlov, da hans kone, Heidi Perto, er blevet ramt af et hjerteanfald.

Søvndal forventer at være tilbage på arbejde i Udenrigsministeriet i starten af januar, meddeler Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Villy Søvndal blev selv ramt af en blodprop i hjertet tirsdag den 22. oktober, men efter en vellykket operation, var det planen, at han skulle vende tilbage på arbejde i den kommende uge.

Men efterfølgende er udenrigsministerens kone, Heidi Perto, blevet ramt af et hjerteanfald og har den seneste uge været indlagt på Odense Universitetshospital.

Hun er fortsat indlagt, og kan se frem til et længere genoptræningsforløb.

- På den baggrund tager udenrigsministeren orlov for at pleje familien gennem en svær tid, fremgår det af pressemeddelelsen.

Mens Villy Søvndal holder orlov vil hans opgaver blive varetaget af handels- og europaminister Nick Hækkerup (S) og udviklingsminister Christian Friis Bach (R).

Villy Søvndal blev udskrevet fra Rigshospitalet den 27. oktober - fem dage efter operationen for en blodprop i hjertet. Siden har han opholdt sig i sit hjem i Sdr. Bjert ved Kolding.

61-årige Villy Søvndal og den 18 år yngre Heidi Perto har været gift siden november 2011. Heidi Perto er uddannet psykolog og har en datter fra et tidligere forhold, mens Villy Søvndal har tre voksne børn fra et tidligere ægteskab.

Da Villy Søvndal blev ramt af en blodprop om morgenen den 22. oktober sad han i sin ministerbil på vej til Udenrigsministeriet.

På grund af kraftige smerter besluttede Søvndal og hans chauffør at ringe efter en ambulance, som bragte udenrigsministeren til Rigshospitalet.

Her konstaterede lægerne, at der var tale om en blodprop. Søvndal var lokalbedøvet under den efterfølgende kikkertoperation, og han var ved bevidsthed under hele forløbet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip