Hustru kørte bilen - mand dømt for spirituskørsel

Da svensk politi stoppede en bil i en rutinekontrol i Helsingborg, sad en ædru kvinde bag rattet, mens hendes berusede mand sad ved siden af på forsædet.

I danske ører lyder det som en fornuftig cocktail. Men på den anden side af Øresund ser vores svenske naboer lidt anderledes på den sag.

Den fulde mand, som havde en promille på 1,5, er blevet idømt en måneds fængsel og frakendelse af kørekortet indtil september 2015. Det skriver svensk Metroxpress

Årsagen til den tilsyneladende mærkelige dom er, at svenskerne opererer med en regel, der hedder "övningsköring". Det dækker over, at personer uden kørekort kan køre bil, hvis en person med kørekort sidder ved siden af og guider føreren.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Da kvinden, som var en erfaren bilist, havde udenlandsk kørekort og ikke svensk kørekort, betragter politiet det som "övningsköring".

Og her må den guidende person ikke være beruset. Det er nemlig personen med kørekort, som hæfter for alt, hvad der sker uden kørslen - personen uden kørekort er ikke ansvarlig for noget.

Den spirituspåvirkede mand står ved, at han var fuld i bilen, men han hæfter sig ved, at hans ædru kone var vant til at køre bil. 

Episoden fandt sted i september sidste år, men sagen er først kommet for retten nu.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip