Hustru til terrormistænkt nordmand er blevet løsladt

Kvinden blev løsladt lidt efter klokken 21 onsdag aften, oplyser kilder fra det franske justitsministerium til nyhedsbureauet AFP. Fransk politi bekræfter kvindens løsladelse over for franske medier.

Den højreekstreme norske musiker og nazi-sympatisørs 25-årige hustru blev anholdt sammen med sin mand på deres bopæl i Frankrig tirsdag morgen. Han er mistænkt for at ville planlægge et terrorangreb.

Varg Vikernes’ kone har haft en central rolle i sagen, da det var hende, der, på lovlig vis, købte de fire geværer, som var en stor del af grunden til, at politiet slog til mod ægteparret.

Varg Vikernes’ advokat Julien Freyssinet siger til nrk.no, at geværindkøbet skyldes parrets livsstil:

»De havde masser af konserves gemt på gården, fordi de havde en filosofi om, at de ønskede at leve uden for det almindelige samfund. Det var også grunden til, at hans kone havde købt de våben, hun ville lære at jage,« siger Julien Freyssinet til nrk.no.

Anklagemyndigheden i Frankrig har endnu ikke sigtet nordmanden. Tirsdag oplyste Agnés Thibault-Lecuivre fra anklagemyndigheden, at der endnu ikke lå konkrete terrorplaner til grund for anholdelsen, men at Varg Vikernes’ tilknytning til det højreekstreme miljø gjorde udslaget for hans anholdelse.

BNB

Dagens Gossip