Hvad du spiser under graviditeten bliver til dit barns spisevaner

De fleste kvinder er bekendt med, at smøger, kaffe og hårfarvning bør ligges på hylden, når man venter sig. Men et nyt studie viser, at kvinder der spiser junkfood under graviditeten, kan være skyldig, at deres ufødte børn får en livslang afhængighed.

Det er et forskerhold i Australien, der har lavet forsøg med rotter, for at bevise, at der er en sammenhæng mellem junkfood-afhængighed, bestemte stoffer der udløses i hjernens belønningscenter og hvad man indtager under graviditeten.

I undersøgelsen fodrede forskerne nogle rotter med særlig fedt- og sukkerholdig mad, for så at studere ungernes spisevaner gennem livet. Her fandt man ud af, at ungerne havde en større lyst til at spise fedt- og sukkerholdig mad, end unger af forældre, der havde levet af en kost med et lavere indhold af fedt og sukker.

- Budskabet man skal taget med sig videre, er at de gravide skal være klar over, at deres spisevaner under graviditet og amning har livslange konsekvenser for deres børns mad-præferencer. Hvilket i sidste ende kan sætte store aftryk i barnets helbred, siger Doktor Beverly Mühlhäusler, der ledede studiet ved Adeleide University i Australien til Huffingtonpost.

Dagens Gossip