’Hvad ved du om det, Wilbek?

I går blev der så sat et fælles punktum for sæsonen med et afsluttende pressemøde - og her blev der også tid til at skyde tilbage mod de kritikere, der har sat spørgsmålstegn ved konstruktionen, hvor spillerne kun har haft to eller tre fælles træninger i ugen.

Det har fået landstræner Ulrik Wilbek til at kalde konstruktionen ’uholdbar, ligesom han har givet - den sparsomme - træningsmængde skylden for de skader og den formnedgang, der endte med at præge KIFs sæsonafslutning.

Men den tidligere landsholdskeeper Kasper Hvidt melder sig nu på banen med et svar på tiltale til Danmarks landstræner.

Skød helt vildt

- Jeg ved ikke, om Ulrik overhovedet ved, hvor meget vi træner. Jeg ved ikke, om han har forstand på, hvad folk er blevet skadet for og med, lyder det retorisk fra Hvidt, som tilføjer:

- Kim (Andersson, red.) blev skadet med sin skulder, efter det svenske landshold satte ham til at skyde helt vildt meget to dage i træk. Det har ikke noget med os i KIF at gøre. At Boldsen så sprænger en biceps i en enkeltstående situation. Det er jo, hvad der sker. Der er rigtig mange, der interesserer sig for, hvad vi går og laver, og det skal vi være glade for, men der er meget få, der egentlig kender til indholdet i vores dagligdag, siger Hvidt, der samtidig gerne vil mane alle spekulationer om manglende træningsindsats i jorden.

Kvalitet frem for kvantitet

- Det her er jo ikke noget, vi bare har fundet på ud i det blå. Vi træner selvfølgelig mere end to gange om ugen. Vi træner hver dag. Jeg træner ligeså meget, som jeg altid har gjort. Lad os slå det fast. Vi har trænet to gange håndbold sammen om ugen, ja. Men det handler også om, hvad du laver, når du træner. For mig handler det mere om kvalitet end kvantitet, siger Kasper Hvidt.

Svenske Kim Andersson kom til KIF fra storklubben THW Kiel som den helt store stjerne, og efter en flot sæson faldt han voldsomt i niveau i de afgørende kampe på grund af en skulderskade.

Han påpeger også, at den tværgeografiske konstruktion med base i både Kolding og København er den første af sin slags, og derfor kan eksperter have masser af meninger - men det er uden fortilfælde, og derfor er det i hans optik svært at tage alt for seriøst.

- Hvis man skulle høre på, hvad alle andre siger og mener, kan man jo ikke gøre, hvad man selv vil. Det her er et specielt projekt, og vi skal lære hele tiden, men jeg tror på, at det kan lade sig gøre. Der vil altid være nogle, der er utilfredse, men det kan vi ikke rette os efter.

Dagens Gossip