Hvalerne fra Henne Strand: Nu skal knoglerne renses

Der er snart kun knoglerne tilbage af de to store kaskelotter, som for halvanden uge siden strandede med kun 700 meters mellemrum på Henne Strand i Vestjylland.

Konservatorerne gik hurtigt i gang med at partere hvalerne, så en hel række institutioner og forskere kunne komme til at se nærmere på den.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Nu er hvalernes skelet blev skåret fri og transporteret til Veksø mellem København og Frederikssund, hvor kæmpeknoglerne sænkes ned i containere med vand, hvor de skal ligge, indtil de er helt rene.

Derfor kravlede konservator Abdi Hedayat fra Statens Naturhistoriske Museum tirsdag rundt på de fedtede og ildelugtende knogler, så de kunne blive løftet fra lastbilen til containerne med vand.

Det var også ham, som havde "æren" af at prikke hul på den rådnende hval på Henne Strand, så den eksploderede i hovedet på ham.

LÆS OGSÅ: Biologernes bud: Derfor strander hvaler i Danmark

Tusindvis af danskere strømmede til Henne Strand, da hvalerne med et døgns mellemrum strandede på vestkysten.

Det er et mysterium, hvorfor kaskelotterne strandede. I nogle tilfælde skyldes det sygdom eller alderdom, mens andre teorier taler om, at hvalerne simpelthen farer vild og kommer ind på for lavt vand.

Se billederne af hval-knoglerne, der nu skal renses, herunder: 

Dagens Gossip