Hvalhaj ånder desperat, mens flere mænd saver i den

En voldsom film af to kinesiske fiskere, der er i gang med at partere en hvalhaj har vagt påstyr i såvel Kina som i udlandet.

Hvalhajen, der er verdens største fisk, er stadig i live, da fiskerne fra provinsen Guandong skærer den i ihjel stykke for stykke. 

Læs også: Grov misrøgt: Heste fjernet fra ejer

Dyremishandling er ikke unormalt i Kina, der endnu ikke har en eneste lov, der forbyder netop dét; mishandling af dyr. Det skriver Vice News

Til gengæld er der en voksende befolkningsgruppe, der opponerer mod mishandlingen, og de har netop fået vind i sejlene på grund af filmen, som du kan udsætte dig selv for nedenfor.

Adjungeret professor i Statskundskab ved Houston Universitet, Peter Li, er selv opvosket i Kina og har studeret udviklingen inden for dyrevelfærd i Kina over de sidste 15 år.

Læs også: Efter vanrøgtssagen: nu har en af de 27 hunde fået en royal ejer

Han forklarer mediet, at selvom Kina er over hundrede år bagud i forhold til at give dyr rettigheder via lovgivning, er der en voksende del af den kinesiske befolkning, der bliver gjort opmærksom på dyremishandlingen og dermed tager afstand fra den. Det er videoer som denne med til at fremskynde, underforstås det.

Dagens Gossip