Hvem er mest tilbøjelig til at låne dig penge - mænd eller kvinder?

Hvem vil du helst spørge om et lille lån – en mand eller en kvinde?

Umiddelbart kan det virke som et tåbeligt eller måske endda sexistisk spørgsmål, men faktisk så er det ikke helt ligegyldigt, hvilket køn du spørger. Det skriver The Mirror.

For nu har det bristiske mobil-betalingssystem, Paym lavet en undersøgelse, der viser, at det faktisk er mænd, der er mest tilbøjelige til at låne penge ud.

I undersøgelsen svarede 63 procent af de adspurgte mænd, at de hellere end gerne ville låne penge ud til en nær ven, mens 'kun' 52 procent af kvinderne svarede det samme.

Hos kvinderne havde 10 procent af de adspurgte heller ikke lyst til at låne penge ud til deres partner, mens dette tal var fire procent hos mændene.

Mænd er også dobbelt så tilbøjelig til at låne penge ud til kolleger, da 21 procent af de mandelige adspurgte gerne låner ud til deres arbejdskolleger, mens kun 11 procent af kvinderne har lyst til det samme.

Kun når det kommer til at låne penge ud til familie, er kvinder ligeså velvillige som mænd – og faktisk lidt mere – da 70 procent af kvinderne og 68 procent af mændene gerne låner penge ud til familien.

Måske har lysten til at låne penge væk dog også noget at gøre med troen på at få dem tilbage igen.

For i samme undersøgelse svarer 16 procent af kvinderne, at de vil være nervøse ved at spørge om at få pengene retur, mens 24 procent synes, det ville være pinligt. Til forskel vil en opkrævning kun gøre otte procent af mændene nervøse, mens 18 procent af de mandlige adspurgte synes, at det vil være pinligt at rykke for sine penge.

 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip