Hver 6. frygter psykisk nedslidning

Seniorer på arbejdsmarkedet vil gå før tid. De frygter psykisk nedslidning og forventer ikke at kunne klare presset på jobmarkedet frem til de skal på folkepension.

Det fastslår en ny undersøgelse fra fagforbundet Djøf.

Undersøgelse er foretaget blandt 370 økonomer, jurister og andre akademikere med en samfundsvidenskabelig uddannelse over 50 år og viser, at hver sjette ikke forventer at kunne fortsætte til folkepensionsalderen på grund af psykisk nedslidning, skriver Djøf-Bladet onsdag.

Lars Qvistgaard, formand for Djøfs Overenskomstforening, kalder det en foruroligende undersøgelse.

- Men den bekræfter det, vi hører fra vores medlemmer. Det er uheldigt, hvis vores arbejdspladser ikke har øje for hvilken ressource, det er at have dygtige og erfarne medarbejdere, siger han.

Også SFI-direktør og tidligere formand for Arbejdsmarkedskommissionen, Jørgen Søndergaard, kalder det "urovækkende", hvis vidensarbejdere som djøfere stempler ud før tid.

- Det tyder på, at de er ved at køre træt i deres nuværende arbejde. Det bør arbejdspladserne tage alvorligt, siger han til Djøf-Bladet.

Årsagen til, at ældre medarbejdere frygter psykisk nedslidning kan være, at de har set kvalificerede kolleger over 60 blive fyret i stor stil i de senere års afskedigelsesrunder.

Det mener Christian Jespersen, tillidsrepræsentant for djøf'erne i Ministeriet for Børn og Uddannelse.

- Det er psykisk nedslidende at forvente, at man nok slet ikke kan få lov til at blive på arbejdspladsen, til man når folkepensionsalderen, siger han og fastslår, at der ikke er brug for seniorordninger, men for ligebehandling.

Erhvervspsykolog i Cowi, Susie Kjær, mener, at mange seniorer bliver stressede, fordi de ikke ved, om virksomheden stadig ønsker dem på arbejdspladsen.

- De vil have at vide, at man har brug for dem, siger hun og refererer til en stor undersøgelse, som Cowi tidligere har foretaget af de belastende faktorer i det grænseløse vidensarbejde.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip