Hver anden brasilianer er imod OL i Rio

Det kommende OL i Rio de Janeiro er langtfra populært overalt i Brasilien.

En meningsmåling bragt tirsdag i avisen Folha de São Paulo godt to uger før åbningsceremonien viser, at nøjagtig 50 procent af befolkningen i det store sydamerikanske land er imod OL-værtskabet.

For tre år siden var det kun 25 procent af befolkningen, der var imod legene, som koster mere end 75 milliarder kroner at afholde.

I tirsdagens meningsmåling svarer 63 procent desuden, at OL gør mere skidt end gavn for Brasilien.

Mange brasilianere frygter, at sparekniven rammer hårdt, når store dele af verdens bevågenhed igen er væk. Brasilien har de seneste år befundet sig i den værste recession i landets historie.

Økonomien i delstaten Rio de Janeiro er hårdt ramt på grund af OL. Delstaten har blandt andet fået en statskredit, så de sidste byggeprojekter kan gøres færdige, og der kan udbetales løn til den store politistyrke.

51 procent af de adspurgte i tirsdagens meningsmåling svarer, at de ingen interesse har i OL. 16 procent svarer, at de har en stor interesse i OL.

Meningsmålingen blev foretaget i sidste uge blandt 2792 personer over 16 år fra hele Brasilien. Brasilien har godt 200 millioner indbyggere.

OL afholdes fra 5. til 21. august.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip