Hver anden danske muslim vil af med Israel

Halvdelen af danske muslimer vil fjerne Israel fra landkortet. Det viser Wilkes meningsmåling for Jyllands-Posten.

På spørgsmålet om Israel har ret til at eksistere, svarer godt halvdelen – 50,4 pct. – nej. 34,9 pct. svarer ja, mens resten siger ved ikke.

Dan Rosenberg Asmussen, formand for Det Jødiske Samfund i Danmark, siger, at der er flere overfald og trusler mod danske jøder, når konflikten i Mellemøsten spidser til som sidste sommer i Gaza. Han ved, at Israels politik er upopulær blandt muslimer.

- Men det er påfaldende og stærkt bekymrende, at så mange herboende muslimer end ikke anerkender Israels ret til at eksistere som selvstændig stat, siger Dan Rosenberg Asmussen til Jyllands-Posten.

De Konservatives udenrigsordfører, Naser Khader, mener, at islamister præger danske muslimers syn på Israel ligesom palæstinenserne, der er imod.

- Jeg er ikke overrasket over, at 77 procent med palæstinensisk baggrund i Danmark ikke mener, at staten Israel skal eksistere. Det er ikke en nyhed, siger Naser Khader.

- Men det er en nyhed og bekymrende, at det mener 50 procent af andre muslimer, som intet har med Palæstina-konflikten at gøre, også, siger han.

Modstanden mod Israel er drejet væk fra konflikten med Palæstina. Nu har islamisterne taget ejerskab over muslimers syn på Israel, mener Naser Khader.

- En del af islamisters dna er hadet til jøder og Israel, siger Naser Khader.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, er også bekymret over muslimers modstand mod Israel.

- Der har været en række målinger i Jyllands-Posten om, hvordan muslimer ser på det danske samfund, Koranen, tildækning af kvinder og staten Israel. Det indikerer, at rigtig mange muslimer ikke ønsker at blive integreret, siger Martin Henriksen.

/ritzau/

Dagens Gossip