Hver anden dansker bruger telefonen under kørsel

Det står skidt til på landevejene. 58 procent af de danske bilister ringer nemlig fra en håndholdt mobil og 41 procent skriver SMS’er under kørsel. Det viser en ny undersøgelse, som Gallup TNS har foretaget for Gjensidige Forsikring.

I denne uge holder bilisterne måske lidt igen med håndholdte mobiltelefoner. Rigspolitiet holder nemlig razzia i denne uge, som er rettet mod folk, der taler i håndholdt mobil under kørsel.

- Det er alt andet end positivt, at så mange mener, at det er i orden at udsætte sig selv og andre trafikanter for fare ved at bruge deres mobiltelefon under kørsel. Kører man eksempelvis 50 km/t og fjerner blikket fra trafikken i blot fire sekunder, har man allerede bevæget sig 56 meter i blinde. Det er ikke bare uansvarligt, det er hamrende farligt, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Fjerner du fokus fra trafikken kan dækningen ryge

Det må være åbenlyst for alle, at det er farligt at fjerne blikket fra vejen og hænderne fra rattet, når man er fører af en bil. Men at det også kan have alvorlige økonomiske konsekvenser, er der måske mange, der glemmer.

- Handler man groft uansvarligt ved at fjerne hænder fra rattet og kigge ned i skærmen i stedet for på vejen, risikerer man at være direkte årsag til en ulykke. Og i det tilfælde kan man ikke være sikker på, at forsikringen vil dække de eventuelle skader, man selv eller bilen pådrager sig. Derfor er min opfordring klokkeklar. Kør bil når du kører bil. Lad være med at lave alt muligt andet, lyder det fra Kim Rud-Petersen.

Alle aldersgrupper bruger telefonen under kørsel

Selv om man måske kunne tro, at det primært er de unge bilister, der er slemme til at bruge telefonen til samtale og SMS under kørsel, viser undersøgelsen, at bilister i alle aldre er flittige til det.

Den eneste gruppe, der ikke bruger telefonen under kørsel i lige så høj grad som de andre, er dem på 60 år eller derover. I denne gruppe er det 40 procent, der ringer og 10 procent, der SMS’er under kørsel. Den værste gruppe er de 40-49 årige, hvor 71 procent taler i telefon og 58 procent skriver eller læser beskeder under kørsel.

Du kan se tallene fra undersøgelsen ved at klikke på billedet nedenunder.....

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip