Hver anden dansker: Dansk Folkeparti har svigtet sine vælgere

Med 21 procent af danskernes stemmer blev Dansk Folkeparti landets andet største parti ved folketingsvalget tidligere på året.

Selvom det kun er et halvt år siden, så er det ikke sikkert, at partiet ville opnå samme resultat, hvis der var valg i dag.

En undersøgelse, som analysebureauet Wilke har foretaget for Avisen.dk, viser, at 49 procent af danskerne mener, at Dansk Folkeparti har svigtet sine vælgere, fordi partiet ikke har leveret, hvad de lovede før valget. Det skriver Avisen.dk.

De adspurgte blev bedt om at vurdere, i hvor høj grad DF formår at have indflydelse på regeringens politik.

11 procent svarede, at Dansk Folkeparti med Kristian Thulesan Dahl i spidsen får gennemført mange af sine mærkesager, mens de sidste 40 procent mener, at DF må gå på kompromis med nogle af deres sager for at få andre igennem.

Undersøgelsen kommer efter et halvt år med massive nedskæringer på blandt andet kontanthjælpsområdet samt planer om mindre vækst i den offentlige sektor - som Dansk Folkeparti er gået med til.

Valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet siger til Avisen.dk, at Dansk Folkeparti fortsat vil få vanskeligt ved at gennemføre deres velfærdsløfter. Men når alt kommer til alt oplevede Dansk Folkeparti stor fremgang ved sidste folketingsvalg af én indlysende grund:

- Vi befinder os også i en tid, hvor flygtningestrømme tager dagsordenen. Og her har partiet jo aktuelt en vis succes med at få deres politik igennem. Ser man på de forslag, som diskuteres og vedtages med brede flertal, går de ganske langt i Dansk folkepartis retning, siger han.

Han tilføjer, at det ikke er overraskende, at halvdelen af de adspurgte mener, at Dansk Folkeparti har svigtet. Den anden halvdel er nemlig partiets vælgere, og det er først 'når den kritiske holdning breder sig til DF's egne vælgere', at det bliver problematisk for partiet, forklarer valgforskeren til Avisen.dk.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip