Hver anden dansker vil hæve prisen på cigaretter markant

46 procent erklærer sig enige eller helt enige i, at en pakke cigaretter skal koste mindst 50 kroner. 31 procent siger nej til den idé.

En stigning i prisen på tobak på 50 procent i 2014 og 2015 vil resultere i markant færre rygere i 2016, påpeger Statens Institut for Folkesundhed i en ny rapport.

I dag koster en pakke cigaretter i gennemsnit knap 40 kroner. Skrues prisen op til 57 kroner, vil 80.000 rygere enten være stoppet eller aldrig begyndt om tre år, mener Statens Institut for Folkesundhed.

Både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti afviser at hæve prisen på cigaretter her og nu. Sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S) påpeger, at prisen allerede er hævet med tre kroner siden regeringsskiftet i 2011.

»Grunden til, at vi hævede den med tre kroner og ikke ti kroner, er det balancepunkt, der er i forhold til grænsehandel,« siger Flemming Møller Mortensen til DR Nyheder.

»Vi vil ikke gøre noget ved priserne. Først og fremmest fordi der er folk, der ikke vil holde op, og det vil gå ud over deres økonomi til at leve sundt. Samtidig vil vi se en øget grænsehandel,« siger sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) til DR.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip