Hver anden vil have lavere fart ved vejarbejder

Der graves, støbes og asfalteres på livet løs på de danske motorveje. Hver anden dansker ønsker, at sikkerheden bliver forbedret og farten sænket, men 13 procent svarer, at selvom de sætter farten ned, stadig kører mere end det tilladte. Og 54 procent af fartsynderne mener også, at fartgrænserne ved vejarbejde er for lave.

Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

- Det kan godt være, at det er irriterende, at man skal sænke farten uanset, om der er arbejdere at se på strækningen. Men hvert år ser vi flere færdselsuheld på vejene, hvoraf nogle formentlig kunne være undgået, hvis man havde holdt afstand og sænket farten. Det kommer både bilisterne og arbejderne på strækningen til gode, og kan potentielt set redde menneskeliv, siger Kim Rud-Petersen, Koncerndirektør Nordic, i Gjensidige Forsikring.

Især jyderne kører for stærkt

Ifølge Gallups undersøgelse er det især jyderne, der kører for hurtigt. 19 procent af midtjyderne og 17 procent af nordjyderne, at de kører hurtigere end det tilladte ved vejarbejder på motorvejen. Det er kun 9 procent af bilisterne i Region Sjælland, der medgiver, at de kører for stærkt.

Danskerne er dog enige i, at der skal gøres noget ekstra for at øge sikkerheden ved vejarbejder. 49 procent af de adspurgte i undersøgelsen svarer nemlig, at der skal lovgives yderligere for at forbedre sikkerheden og få sænket farten ved vejarbejde. 33 procent siger nej til dette.

- Som forsikringsselskab kan vi kun konstatere, at et flertal af danskerne er positivt stemte for, at farten sættes yderligere ned ved vejarbejde på motorvejene. Herfra skal fortsat lyde et enkelt råd, der kan forhindre mange ulykker: Sænk farten, vis hensyn og vær opmærksom, slutter Kim Rud-Petersen.

Dagens Gossip