Hver dag mister 100 danskere dagpengene

Hver dag i årets løb har omkring 100 arbejdsløse danskere mistet deres dagpenge.

I årets første ti måneder har i alt 30.700 nemlig mistet retten til dagpenge. Det viser en analyse fra a-kassernes sammenslutning, AK-Samvirke.

Verner Sand Kirk, direktør i AK-Samvirke, mener, at udviklingen var til at forudsige.

- Og fremadrettet viser vores prognoser, at vi vil have et meget stort problem med mange danskere, der mister dagpengeretten, siger han.

Ifølge AK-Samvirkes prognoser vil 14.000 næste år ramme det nye toårige dagpengeloft. De nye dagpengeregler trådte i kraft i sommeren 2012. Ændringerne har betydet, at dagpengeperioden er blevet forkortet fra fire til to år.

Samtidig skal man arbejde, hvad der svarer til et års fuldtidsarbejde for at genoptjene retten til at få dagpenge. Det er dobbelt så meget tidligere.

Seks procent af dem, der mistede dagpengeretten i starten af året, kom dog i arbejde igen i løbet af fire måneder. En femtedel modtog ikke nogen ydelse.

Størstedelen, 35 procent, modtog den særlige uddannelsesydelse, som man kan søge, hvis man i løbet af 2013 har mistet dagpengeretten. Ledige kan modtage ydelsen i op til et halvt år.

Særlig 3F'erne er hårdt ramt. Selvom de kun udgør 11,9 procent af de dagpengeforsikrede, var knap 27 procent af dem, der har mistet dagpengeretten i de første ti måneder i 2013, fra 3F's a-kasse.

AK-Samvirke vurderer, at mellem 33.000 og 34.000 vil have mistet dagpengene ved årets afslutning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip