Hver femte af os sover nøgen

Når det bliver tid til at se dyner, så vælger hver femte af os at smide samtlige klude og tilbringe natten i Adam eller Eva-kostume. Det viser en ny undersøgelse af danskernes sovevaner, som analyseinstituttet Epinion har foretaget for virksomheden Ringsted Dun.

Ifølge undersøgelsen er det dog især i hovedstaden og på det øvrige Sjælland, at folk vælger at sove nøgne, hvor henholdsvis 26 og 21 procent smider tøjet ved sengetid.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu

Nordjyderne er til gengæld dem, som har mest tøj på om natten. I hvert fald er det kun ni procent af dem, som sover nøgne. I Region Midtjylland ryger kludene af 17 prcent, mens tallet er 20 procent i Region Syddanmark.

Ifølge sexolog Vivi Hollænder er det sundt for både krop og sexliv at sove nøgen:

- I vores klima og kultur er der ikke mange muligheder for at være nøgen i dagtimerne, men om natten kan vi befri kroppen for alle beklædningsdele, hvis vi vælger at sove nøgne. Der er intet til at stramme og kradse, og så er det godt for vores sexliv. Vi tænker sjældent på, at huden er vores største sanseorgan, og når vi sover nøgne, får vi en helt anden og mere sensuel kropsoplevelse, end vi gør om dagen. Derfor er nøgenhed under dynen en god måde at komme i bedre kontakt med vores seksualitet på, siger sexolog Vivi Hollænder i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen, som er foretaget blandt blandt 1000 danskere over 18 år, viser samtidig en klar tendens til, at det enten er de helt unge fra 18 til 29 år samt folk i 40-års alderen og opefter, der elsker at ligge nøgne. I 30’erne, som er en alder, hvor mange har hjemmeboende børn, sover kun hver tiende nøgen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip