Hver femte bilist risikerer en bøde i november

To skruer og nogle ‘hætter’. Hvis de mangler på din bil per 15. november, risikerer du en bøde på 1.000 kroner.

De 1.000 kroner er et estimat af FDM, da bødeprisen endnu ikke officielt er afgjort, men bøder, dét bliver der udskrevet, og truslen er ikke langt fra at blive til virkelighed for mange bilejere. 

De mangler således at opruste deres bil til en ny lov, der påbyder bilejere at tyverisikre sit køretøj ved at skrue nummerpladerne ekstra godt fast.

Ifølge Lokalavisen mangler 520.000 bilister, svarende til 20 procent af Danmarks 2,6 mio. bilejere, at få tyverisikret nummerpladerne. Tallene bygger på en repræsentativ undersøgelse fra Applus Bilsyn, der har spurgt 2.536 bilister.

Læs også: Nu skal droner have nummerplader

Hver femte har således ikke fået nummerpladen fæstnet efter de nye regler, selvom reglerne har været varslet siden 2013.

Hvis din bil ikke lever op til kravene, kan du vælge enten at få nummerpladerne sat fast af en mekaniker på et værksted – eller du kan gøre det selv  - evt. med hjælp fra forskellige videoer på YouTube, der viser, hvordan du sikrer bilen og samtidig undgår, at hullerne til skruerne udsætter din bil for rustskader. 

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip