Hver femte tager jobbet med på ferie

Otte ud af 10 danskere siger ifølge en undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4, at de er slidt ned og trænger til ferie. Men hver femte regner med at blive forstyrret af arbejdet i sommerferien.

Det får Einar Baldursson, lektor i arbejds- og organisationspsykologi ved Aalborg Universitet, til at råbe vagt i gevær.

»Stress er blevet et livsvilkår på det moderne arbejdsmarked. Arbejdsmæssigt har vi bygget en bundlinje op, så vi laver meget, selv når vi har lidt at lave. Derfor når vi ikke at bygge ressourcer op til hverdag, og derfor får perioder uden for arbejdspladsen - som ferien - stadig større betydning for vores trivsel,« siger Einar Baldursson til Ugebrevet A4.

Direktøren i Matzau Erhvervspsykologer, Majken Matzau, råder også danskerne til at trække stikket helt ud i ferien.

»I august sygemelder vi folk i lange baner. Det er, fordi mange har været stressoverbelastet i lang tid, og så kommer sommerferien. Så tager nogle måske kun to ugers ferie, eller andre tager en ferieuge, arbejder en uge, og så tager de ferie i to uger. Så er de tilbage. Det vil jeg godt advare imod,« siger hun.

Torsdag skrev Ugebrevet A4, at andelen af danskere, der tjekker arbejdsmailen i sommerferien, er steget med en tredjedel til godt 34 procent på fem år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip