Hver fjerde danske demente får flere slags psykofarmaka: Kan være seriøst sundhedsskadeligt

25 procent af danske demente patienter bliver behandlet med flere slags psykofarmaka.

En af forskerne bag undersøgelsen, Ane Nørgaard Christensen fra Videnscenter for Demens, har udtalt på Alzheimer Foreningens Internationale Konference, at de mener deres tal kan dække over et sundhedsskadeligt problem.

Læs også: Danske flåter har fået ny farlig sygdom, som smitter mennesker

Lægger man sammen, at de demente både får antipsykotiske midler kombineret med, at de får to slags psykofarmaka på én gang, kan det potentielt være en seriøs trussel mod patientsikkerheden.

Direktør for Alzheimerforeningen i Danmark, Nis Peter Nissen, ser også med alvor på de nye tal.

Kan være tegn på for lidt personale
- Jeg kan starte med at sige, at det er godt, den her undersøgelse er lavet, så der kommer fokus på den daglige pleje af demensramte, herunder medicineringen af dem.

- Som tallene er refereret for mig, er vi nervøse for, at de bekræfter vores frygt om, at der sker en overbehandling med psykofarmaka til demente.

Nis Peter Nissen frygter, at tallene dækker over en tendens med for lidt personale til patienter på plejehjemmene, og man derfor vælger at bruge medicin til at løse problemet.

Læs også: Livreddere advarer: Undgå panik i farlige revlehuller

Psykofarmakaerne kan nemlig bruges til at berolige patienter.

Han mener, at man nu skal have meget mere fokus på denne problemstilling, så der eventuelt kan sættes ind over for en eventuel overmedicinering.

Ud af de demente, som bliver behandlet med antipsykotiske midler, får 75 procent af dem et andet slags psykofarmaka, viser de tal, som Videnscenter for Demens har samlet.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip