Hver fjerde værelse bliver udlejet til overpris

En stikprøvekontrol, som metroxpress har lavet, viser, at hver fjerde værelse, der er sat til leje på Boligportalen, Den Blå Avis og Findrommate.dk, koster mere, end hvad huslejenævnet tillader.

Gratisavisen har kigget på 90 værelser, og 70 af dem havde en højere kvadratmeterpris end de maksimalt 2.000 kroner om året, som Lejernes LO angiver som huslejenævnets tommelfingerregel for lejemålets værdi.

Hvis en lejer betaler mere end det beløb og klager til huslejenævnet, er han eller hun stort set sikker på at få nedsat husleje, hvis ejendommen er taget i brug inden 1992. Men der er mere lempelige regler for nyere boliger, og mange lejere undlader at klage af frygt for at blive smidt ud af lejemålet, forklarer Jesper Larsen, der er økonom i Lejernes LO.

»Har man en privat udlejer, kan man blive sagt op med kort varsel og uden grund, og det gør jo, at mange undlader at klage over værelseslejen,« siger han til metroxpress.

Han bakkes op af boligøkonom Morten Skak fra Syddansk Universitet.

»Der kommer ustyrligt mange unge mennesker ind til de større uddannelsesbyer, og når efterspørgslen er der, så slår det igennem i form af højere priser,« siger Morten Skak til metroxpress.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip