Hver sjette af politiets træningslokaler får dopingtjek

Det skyldes ifølge direktør i organisationen, Lone Hansen, at myndigheden ikke har en central aftale med politiet, men derimod må lave aftaler med hver enkelt af de lokale idrætsforeninger i politiet.

»Det er nemmere at vinde det blinde øje til problematikken, hvis der ikke ligger en aftale, der gør, at alle er med,« siger hun.

Politiken skrev onsdag, at flere betjente benytter sig af ulovlige dopingmidler såsom steroider.

Formand for Politiforbundet, Peter Ibsen, ønsker at sikre, at der bliver et samarbejde, der gør det muligt for Anti Doping Danmark at besøge de lokale træningslokaler.

»Hvis der er en opfattelse om, at det er godt at være to meter bred over skulderen, er det vigtigt at sige, at vi hellere vil have betjente, der har to meter mellem ørene,« siger Peter Ibsen.

Anti Doping Danmark har ingen beføjelse til at tjekke steder, der ikke har indgået en aftale. De steder, hvor der er indgået en aftale, om at myndigheden må gøre visit, tjekker kontrollanterne de udøvende, om de har indtaget ulovlige stoffer såsom epo og steroider. Hvis det er tilfældet, oplyser Anti Doping Danmark, at personen som udgangspunkt står til to års udelukkelse fra idræt de steder, hvor der er indgået en aftale med dopingmyndigheden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip