Hver syvende mand siger god for sex med handlede kvinder

Tallene bygger på en undersøgelse fra Ligestillingsministeriet med svar fra 7.000 repræsentativt udvalgte danske mænd. Det er bekymrende, at så mange mænd finder det okay at købe sex af handlede kvinder, mener ligestillingsminister Manu Sareen (R).

»Det er jo ’slaver, vi taler om. Det er kvinder, der får tæsk, og som er tvunget ud i det. Det er den moderne form for slaveri,« siger Manu Sareen til Politiken.

Han hæfter sig ved, at undersøgelsen også viser, at mænds holdninger til købesex kan påvirkes gennem oplysning og betragter undersøgelsen som et godt afsæt for fremtidige kampagner målrettet prostitutionskunder.

»Jeg tror på, at kampagner virker,« siger han.

Det mener kønsforsker Kenneth Reinicke fra Roskilde Universitet ikke nødvendigvis:

»Nu skal man ikke sige, at det slet ikke nytter, men vi er inde på et område, hvor der er meget rodfæstede forestillinger,« siger han.

Kriminalisering af sexkøb er vejen frem og »lovgivning det bedste virkemiddel,« siger Kenneth Reinicke.

Sexolog Marianne Gutte mener heller ikke, at mænd kan eller vil gennemskue, om de køber sex af en handlet kvinde.

»Derfor kan jeg godt være bekymret for, om det giver mening at lave kampagner mod at købe sex hos handlede kvinder i forhold til at begrænse efterspørgslen,« siger hun.

Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff (S), er for et forbud mod købesex og kalder det »skræmmende,« at kun 70 procent af mændene mener, det er forkert at købe sex af handlede kvinder.

Han har dog erkendt, at et forbud ikke kommer på denne side af et valg, da SRSF-regeringen afviser at lave forbud mod købesex, skriver avisen.

Dagens Gossip