Hver tredje dansker undgår personer med handicap

Den 24-årige Antoniett Vebel Pharao fik konstateret muskelsvind som 11-årig, og i dag sidder hun i kørestol. Hun kan nikke genkendende til undersøgelsens konklusion.

»Når jeg mødes med andre, der har muskelsvind, holder folk sig typisk to-tre skridt væk, og vi har tit et helt bord for os selv. Men jeg tror lige så meget, det er fordi folk er bange for, om de må sætte sig tæt på os,« siger hun til dr.dk.

Mens de fysisk handicappede må affinde sig med, at hver tredje dansker ikke ønsker deres selskab, står det endnu værre til for de sindslidende. Næsten hver anden dansker giver i undersøgelsen udtryk for, at de ville sætte sig på afstand af en person, som er synligt sindslidende.

»Det er forfærdeligt, at folk vælger at sætte sig langt væk, for der er jo ikke noget anderledes ved dem, end at der er nogle signaler til hjernen, som ikke lige fungerer. Ellers er de jo lige så meget mennesker som alle andre,« siger Antoniett Vebel Pharao, som læser Uddannelsesvidenskab på Aarhus Universitet.

Den seneste optælling fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd viser ifølge dr.dk, at cirka 17 procent af alle danskere mellem 15 og 74 år lever med et handicap.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip