Hver tredje miljølov er blevet skrottet på fem måneder

Skrevet af admin

02/02/2016

Dagens topnyheder

Hvis man leder efter bekendtgørelsen om danske fiskefartøjers trawlfiskeri i Den Tyske Bugt fra 28. februar 1998 eller særlige danske krav til maskinfabrikker om miljøgodkendelser for luft og vand, skal man lede længe.

Der er nemlig blevet luget ud i regeljunglen, oplyser miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) til Jyllands-Posten.

- Vi har fjernet 35 procent af alle love og bekendtgørelser - og er gået fra 2364 love og bekendtgørelser til 1524, siger hun til avisen.

For fem måneder siden lovede ministeren at fjerne alle de regler, love og bekendtgørelser, der ikke gav mening. Nu er oprydningen færdig.

Arbejdet har særligt bestået i at "rydde op og sammenskrive en række ting, der enten var overflødige eller forældede", forklarer Eva Kjer Hansen til Jyllands-Posten.

Tiltaget skal gøre det lettere for både borgere og virksomheder, da regelgrundlaget er blevet "mere enkelt".

Det er ikke indholdet i reglerne, der er ændret. Derimod er det gennemsigtigheden, der er blevet forbedret, slår ministeren fast.

Samtidig har fokus været på, at Danmark på en række områder har haft skrappere regler end EU kræver.

- Vi har opdaget, at vi blandt andet har overopfyldt EU-reglerne, når det handler om økologisk honning. Her har vi skrappere krav, før honningen kan kaldes økologisk, end andre lande. Det er ikke rimeligt, siger Eva Kjer Hansen til avisen.

Ministeriet vil nu finde måder, der kan sørge for, at "mere dansk honning kan kaldes økologisk."

I kølvandet på oprydningen har ministeren yderligere lanceret en ny ordning, hvor borgere og virksomheder kan melde ind, hvis de falder over unødvendige, overflødige eller generende regler.

/ritzau/