Hver tredje virksomhed takker nej til elever

1700 unge midtjyder må lige nu se deres uddannelse hænge i en tynd tråd, fordi de ikke kan skaffe sig en praktikplads. Og problemet vokser bare, for indtaget på uddannelsesinstitutionerne er stabilt, så der kommer hele tiden et nyt hold, der skal i praktik for at kunne blive færdige som smede, frisører, kokke, mekanikere eller andre af de mere end 100 fag, man kan uddanne sig i på regionens erhvervsskoler.

Samtidig viser en undersøgelse, som Region Midtjylland netop har foretaget, at der er et kæmpe potentiale, for hver tredje virksomhed har gennem de seneste tre år haft totalt lukket for elever. Ja, de har faktisk ikke haft nogen form for samarbejde med nogen uddannelsesinstitutioner i disse tre år.

En mulig åbning?

Hvis hver tiende af disse ville sige ja til en elev, var det akutte problem løst, og måske ligger der en åbning hos nogle af dem, viser Region Midtjyllands undersøgelse. I hvert fald svarer 27 procent af virksomhederne uden elever ja til spørgsmålet om, hvorvidt de overvejer at indlede et samarbejde med studerende fra uddannelsesinstitutioner. 68 procent siger blankt nej, mens fem procent siger ”ved ikke”.

Undersøgelsen er foretaget blandt 500 af regionens virksomheder med 5-250 ansatte.

 

Dagens Gossip