»Hvid enke« kan være blandt terrorister i shoppingcenter

KENYA: Der lød tirsdag morgen skudsalver fra indkøbscentret Westgate i Kenyas hovedstad, Nairobi, hvor 10 til 15 islamistiske militante fra den somaliske terrorgruppe al-Shabaab i weekenden slog til. Indtil videre meldes der om mindst 62 dræbte og omkring 200 sårede.

Ifølge de kenyanske myndigheder holder »en eller to« terrorister stadig stand på den øverste del af indkøbscentret, efter soldater fra Kenyas hær har genindtaget det meste af centret. Det skriver AFP.

Samtidig meddelte kenyansk tv tirsdag morgen, at »seks af de resterende angribere« var blevet dræbt - dog uden at oplyse flere detaljer.

Mandag kom der forlydender frem om, at en af de dræbte terrorister var en »hvid kvinde«. Det kan meget vel være tale om den såkaldte »hvide enke«, der er den eftersøgte enke til en af de selvmordsbombere, der dræbte mere end 50 mennesker i London i 2005.

Kenyeas indenrigsminister, Joseph Ole Lenku, har dog tidligere sagt, at alle terrorister var mænd, men at nogle var klædt som kvinder.

Men en kilde hos Kenyas efterretningstjeneste og to soldater har ifølge Reuters sagt, at en af ??de døde terrorister er en »hvid kvinde«.

»Den hvide enkes« navn er Samantha Lewthwaite, og hun er eftersøgt i forbindelse med mulige planer om at angribe hoteller og restauranter i Kenya. Kilden hos Kenyas efterretningstjeneste har udtalt til Reuters, at man »ikke ved«, om der er tale om Lewthwaite.

Se billeder fra Westgate herunder: 

Dagens Gossip