To hvide piger får hver en sort dukke i julegave: Derfor reagerer de vidt forskelligt

For nyligt florerede en video af to børn og deres tante, som netop havde givet pigerne en julegave, på Internettet.

Gaven bestod af en dukke til hver af dem, og dukken var sort. Kvinden spørger i videoen, om de kan lide deres gave, hvortil den første svarer skeptisk, noget a la ”Njaeh”, hvortil de voksne griner.

Den yngste af pigerne stikker i et hyl og kaster med dukken, hvilket udløser et latterbrøl fra de omkringsiddende voksne.

De underlæggende toner i videoen er racistiske og antyder, at børnene græder på grund af farven på dukkerne.

Læs også: Racistiske Facebook-brugere får hængt deres kommentarer på reklameskilte nær deres hjem

Kvinden Katie Nachman har selv børn på henholdsvis 4, 7 og 8 år og blev stødt af indholdet, og lavede som et modsvar en video af sine egne døtre. 

- Dette er IKKE den samme video (som den med de afvisende børn red.), og jeg slår den ikke op igen, fordi det er et tydeligt (racistisk) eksempel på, hvordan man IKKE skal opdrage sine børn, skriver Katie Nachman således på sin facebookprofil.

Hendes døtre fik også farvede dukker til jul, men i deres hjem i Wisconsin har dukkerne fået rene bleer, er blevet båret rundt konstant og blevet på- og afklædt i endeløse lege med dem, forsikrer Katie Nachman.

Hun har filmet sine døtres meget positive reaktion på at få nogle farvede dukker, hvilket du kan se i opslaget nedenfor. 

- Som en hvid mor, hvorfor så ikke bare købe hvide dukker, der ligner dem? Jo; de har hvide dukker. Vi har også mellemamerikanske og asiatiske dukker. Men jeg synes, det er vigtigt, at mine børn har dukker, der ikke ligner dem, fordi det for det første lærer dem, at alle hudfarver er smukke. For det andet nedbryder det forestillingen om, at en anden person skal ligne dig, før end du kan elske vedkommende, bekymre dig om denne, være venner eller lege med personen. Det virker måske banalt, men det er det ikke. Vores børn lærer om race af os; deres forældre, forklarer Katie yderligere om baggrunden for at lægge filmen af sine egne døtre på facebook. 

Forældre har dermed et ansvar over for at opdrage deres børn til at bryde ud af de strukturelle betingelser og påvirkninger, der skaber og genskaber racisme i samfundet, understreger hun i indlægger, der har fået over 110.000 likes:

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

There is a video going around with two little white girls getting Black baby dolls for Christmas and then crying about...

Posted by Katie Nachman on Sunday, January 3, 2016

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip