Hvis du bruger blinklys, så er du en svag person

Skrevet af Morten Larsen

07/04/2016

Dagens topnyheder

De fleste bilister kan sagtens se det smarte i at bruge blinklyset, når de skal dreje til højre eller venstre ude i trafikken.

Personen bag rattet kan med hjælp fra de orange lamper give tegn til at svinge eller skifte vejbane, og sådan kan de andre medtrafikanter være lidt på forkant med begivenhederne på vejene.

Blinklyset kan dog være et tegn på svaghed hos chaufføren.

Sådan lyder en af konklusionerne i en ny undersøgelse, der er foretaget ved at spørge 1.000 bilister i ørkenstaterne Dubai og Abu Dhabi om, hvorfor de ikke benytter sig af den blinkende anordning.

Deltagerne i undersøgelsen, der er foretaget af analysebureauet YouGov, har flere forklaringer på, hvorfor de ikke blinker ude på de varme asfaltsveje i de Forenede Arabiske Emirater.

Læs også: Ny undersøgelse slår fast: Blondiner er ikke dummere end brunetter

Seksten procent af de adspurgte mener, at der er tale om en erfaren chauffør, når vedkommende holder fingrene fra blinklyset. Ni procent mener, at du er en svag person, hvis du bruger blinklys.

Brugen er blinklys er ikke en del af kørekulturen i bilistens hjemland, lyder forklaringen fra 11 procent, mens 23 procent svarer, at de bliver 'distraheret af trafikken' og derfor ikke blinker. 

De manglende blinkende lygter er et resultat af vanens magt, lyder det fra 16 procent af deltagerne.

Resultaterne overrasker ikke en ekspert i trafiksikkerhed.

- De er bare undskyldninger, siger Salaheddine Bendak om deltagernes svar.

Eksperten fra University of Sharjah fortsætter:

- Bilisterne undervurderer vigtigheden af at bruge blinklys, siger han til The National

Brugen af blinklys er en del af færdselsloven i de to arabiske lande, hvor man straffes med en bøde og fratrækkes såkaldte trafikpoint, hvis ordensmagten får øje på de manglende blink. 

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler: