Hvor skal du hen på ferie?: Se listen over de 10 farligste byer

Ferie er for de fleste lig med rejser, hvor man kan opleve fremmede himmelstrøg. Der er dog stor forskel på udvalget af feriedestinationer.

De fleste storbyer har sine udfordringer med vold, mord og narkotika, men der er en stribe storbyer, som stikker ud ved at have ekstra store problemer.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Det amerikanske nyhedssite huffingtonpost.com har lavet en oversigt over de 10 farligste byer i verden:

1. Barquisimeto i Venezuela. Selvom der blot er lidt over en million indbyggere i byen, sker der gennemsnitlig 57 mord hver eneste dag.
2. Peshawar i Pakistan. Med stammer og krigsherrer, der kæmper om herredømmet, er byen langt fra sikker. Byen er præget af selvmordsbomber og angreb på sikkerhedsstyrker.     
3. Sana'a i Yemen. Landet er ramt af politisk ustabilitet, og til trods for de amerikanske allieredes bestræbelser er hovedstaden stadig en høj-risiko-destination.
4. Acapulco i Mexico. Denne havneby har været meget populær for turister. Men narkokarteller er et voksende problem, og antallet af mord er skyhøjt.
5. Distrito Central i Honduras. Vold og mord er en stor del af hverdagen i byen. Fattigdom, statslig korruption og mafiaen er blandt årsagerne til den megen uro.
6. Maceió i Brasilien. Der er omkring 135 mord per 100.000 indbyggere hvert år. Maceió vurderes til at være endnu farligere end hovedstaden Rio de Janeiro.
7. Mogadishu i Somalia. Byen er præget af problemer med al Shabaab's militante, hvilket gør området usikkert for borgere og turister.   
8. Nairobi i Kenya. Kontinentet Afrika har en lang historie med vold og krig. Og i de seneste år har Nairobi lidt betydeligt. Al Shabaab's militante har truet området i et stykke tid. Byen anses især for at være farlig for kvinder, men ingen skal gå alene rundt om natten.    
9. Chihuahua i Mexico. Der er rigtig mange mexicanske byer på listen over verdens mest voldelige byer, men Chihuahua slår dem på grund af sin position som kokainsmugler-rute til USA. Narkokarteller har overtaget området, og der er ofte skudvekslinger på gaden.
10. Cali i Columbia. Mange byer i Latinamerika døjer med narkokarteller og vold, og Cali er ingen undtagelse. Mord-statistikken er rasende høj.    

Når alt dette negative er sagt om de ti byer, hører det med til historien, at byerne også har masser af smuk natur, kultur og andre positive sider.
 

Dagens Gossip