Hvordan får jeg en billig bilforsikring?

Når du tegner en bilforsikring, er det vigtigt, at du kigger på pris såvel som dækning. Det er vigtigt for mange, at de får en så god pris på bilforsikringen som muligt, men samtidig er det også vigtigt, at den dækker, hvad den skal, hvis uheldet skulle være ud, skriver sammenligningssitet Samlino.dk.

Samlino.dk guider dig her til, hvordan du får en billig bilforsikring med en god dækning.

Tag udgangspunkt i din bil
Kører du rundt i en gammel skrotkasse? Så er der absolut ingen grund til at tegne andet end den lovpligtige ansvarsforsikring på den. Du kan med andre ord forsikre den ganske billigt, afhængigt af din alder og kørselshistorik.

Læs også: Sådan får du flest penge for din brugte bil

Kører du derimod rundt i en splinterny bil af høj værdi, anbefales det, at du tegner en ansvars- og kaskoforsikring på den. Hertil kommer andre tillægsforsikringer, som du kan overveje at tegne, men som alle vil gøre din bilforsikring dyrere. Overvej derfor om forsikringer, såsom førerforsikring og vejhjælp, er vigtige for dig. Har du kørt skadesfrit i mange år, kan disse tillægsforsikringer ikke betale sig.

Vær eksemplarisk i trafikken
Det burde ikke være svært at overholde fartgrænser og øvrige færdselregler. Alligevel bliver Færdselsloven overtrådt et utal af gange hver eneste dag, og knap 4000 personer kommer til skade eller omkommer i færdselsuheld på de danske veje hvert år, ifølge Danmarks Statistik.

Læs ogsåLiv eller død: Dit fodtøj kan forårsage trafikulykker

Ved at overholde fartgrænser og andre færdselsregler vil der være mindre risiko for, at du havner i trafikuheld, og det belønner forsikringsselskaberne. De udregner nemlig blandt andet prisen på bilforsikring ud fra anciennitet og skadehistorik, og har du kørt skadesfrit i adskillige år, så vil du kunne tegne en billig bilforsikring.

Vælg en høj selvrisiko
Uanset hvilken dækning du vælger på din bilforsikring, kan du spare mange penge ved at vælge en høj selvrisiko. En høj selvrisiko betyder nemlig, at du selv betaler en større del af skaderne, hvis uheldet skulle være ude. Tommelfingerreglen er, at jo højere selvrisiko, du vælger, desto lavere vil den årlige forsikringspræmie være.

Læs også: 5 simple råd til at spare på benzinforbruget

Du skal imidlertid sikre dig, at du har råd til at betale den høje selvrisiko, hvis uheldet skulle være ude. Hvis du generelt har en god økonomi og en opsparing i banken, så burde det ikke være noget problem.

Sammenlign priser på bilforsikring
Når du har alle oplysninger klar, herunder oplysninger om dig selv, din skadeshistorik, dit køretøj, samt har besluttet dig for en selvrisiko, kan du begynde at undersøge markedet. Det gør du nemmest og hurtigst ved at benytte en sammenligningsportal, hvor du kan indhente priser fra de forskellige forsikringsselskaber på én gang.

På den måde kan du sammenligne priser på bilforsikringer og finde den billigste bilforsikring med en passende dækning. Gør det gerne en gang hvert halve år, eftersom priserne ofte ændrer sig.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip