Hvorfor bliver mælken sur?

Din mælk kan blive sur eller tællet, altså oxideret. Sur mælk opleves først som en sur lugt og efterfølgende kommer der klumper i mælken.

- Ældre mælk kan udvikle en tællet afsmag, hvilket typisk skyldes at fedtet oxideres. Så begynder mælken at smage gammelt og kedeligt, fortæller mejeridirektør hos Arla, Ole E. Hansen til Dagens.dk.

- Mælken får hvad jeg kalder en 'papsmag'. Det er ikke farligt, men det smager absolut heller ikke godt.

Mælk oxiderer blandt andet når fedtet i mælken reagerer med ilten i luften. Så dukker papsmagen op. Mens ilt og fedt er skyld i 'papmælk' så skyldes din sure mælk vækst af bakterier.

- Når mælk bliver sur, skyldes det at bakterierne i mælken udvikler sig. Mælken kommer til at lugte som kærnemælk og ofte være. Mælken bliver sur, og får en kedelig afsmag, forklarer Ole E. Hansen til Dagens.dk, og fortsætter:

- En tommelfingerregel er, at hvis din mælk smager anderledes end den plejer, så skal du ikke drikke den.

Han fortæller, at bakterier i mælk kan variere meget fra portion til portion, og derfor ved man aldrig helt, hvad der sker med netop din mælk.

Dagens Gossip