Hvornår er der helligdage i Europa?

Lukkede butikker og restauranter, øde gader og lang tid mellem toge og busser. Det kan være scenariet, hvis man er taget på storbyferie oven i nationale helligdage. Her er udvalget af aktiviteter begrænset, og man når måske ikke at opleve de ting, man havde planlagt hjemmefra.

Det kan derfor være en god idé at undersøge, om den forlængede storbyweekend kolliderer med en national helligdag.

- Der er mange, der ikke er opmærksomme på, at landene rundt om i Europa har helligdage, der ligger skævt i forhold til de danske helligdage. Og det er en kedelig overraskelse, hvis man har planlagt en kort shoppingtur eller en tur i gastronomiens tegn. Derfor har vi lavet en oversigt over helligdage, som det altid er en god idé at tjekke, inden man booker sin rejse, siger administrerende direktør hos FDM travel, Jan Lockhart, i en pressemeddelelse.

Oversigten viser helligdagene i nogle af de europæiske lande, som danskerne ofte rejser til på storbyferie, som eksempelvis Frankrig, Portugal og Tyskland. Der vil dog stadigvæk være butikker, restauranter og seværdigheder, der holder åbent, men udbuddet vil som regel være begrænset.

- Omvendt betyder de skæve helligdage også, at mens det er helligdag i Danmark, kan det være en helt almindelig dag i udlandet. Det kan man jo udnytte til at tage på storbyrejse og således nyde storbyens puls, mens alt er lukket herhjemme. Og så er det heldigt, at 2014 byder på særligt gode muligheder for at tage på storbyferie, da de fleste danske helligdage falder på hverdage før eller efter weekenden, siger Jan Lockhart.

For eksempel er det oplagt at stikke af til Paris eller London, hvor blandt andet Store Bededagsferien herhjemme gør det oplagt at tage på en forlænget weekend.

Her kan du se listen over helligdage i de udvalgte europæiske lande for hele 2014.

Dagens Gossip