I aften regner meteorerne ned over Danmark

Det gælder om at have ønskerne klar, når meteorer i aften vil regne over Danmark og lyse himlen op med et hav af stjerneskud.

Meteorregnen, kaldet Perseiderne, er et årligt tilbagevendende fænomen, som kan ses natten mellem den 12. og 13. august, hvis himlen altså er klar.

- Meteorregnen skyldes, at Jorden på dette tidspunkt omkring 12. august flyver gennem en stor støvsky efterladt af kometen Swift Tuttle, og de her små støvkorn går simpelthen ind i Jordens atmosfære og laver stjerneskud, forklarer Michael Linden-Vørnle, astrofysiker ved Tycho Brahe Planetarium, til Newspaq.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Meteorregnen er ikke farlig, tværtimod et meget smukt syn. Men det kræver ifølge Michael Linden-Vørnle, at man venter til efter midnat og undgår for meget forstyrrende lys både fra månen og fra gadelygter.

- Den helt optimale måde er at finde en helt flad mark ude på landet, hvor der er rigtig mørkt og så lægge sig på en drømmeseng i en sovepose, så man nærmest kan se hele himlen. Så vil der være størst chance for at se en masse stjerneskud, siger han.

Meteorsværmen har allerede kastet en del stjerneskud af sig, for den har været aktiv siden juli. Hvis man går glip af meteorregnen i aften, er der stadig håb for stjernekiggerne.

- Dagen efter vil der også være flere stjerneskud end normalt med godt og vel et stjerneskud i minuttet, siger Michael Linden-Vørnle.

Det var den italienske astronom Giovanni Schiaparelli, der konkluderede, at kometen Swift Tuttle var årsag til den årlige meteorregn.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip