I dag bliver Berlusconis skæbne afgjort

Italiens højesteret ventes tirsdag at afgøre, hvorvidt en dom for skattesvindel til tidligere premierminister Silvio Berlusconi skal stadfæstes.

Berlusconi blev sidste år idømt fire års fængsel - heraf et år ubetinget - for skatteunddragelser gennem tv-koncernen Mediaset, som han er ejer af. Dommen udelukkede også Berlusconi fra at deltage i det politiske liv i fem år.

Ankesagen ved højesteret er Berlusconis sidste chance for at få omstødt dommen.

Hvis den stadfæstes, så vil den være den første endelige dom over Berlusconi, der har været med i en række opsigtvækkende retssager. Hvis den opretholdes vil han formentligt øjeblikkeligt opgive sin plads i Italiens nationalforsamling.

Dermed kan sagen få store følger for premierminister Enrico Lettas regering, der er afhængig af støtte fra Berlusconis højreparti PDL.

Men højesteret kan også beslutte at udsætte afgørelsen i sagen med en dag eller to eller til september. Eller den kan bestemme, at sagen skal sendes tilbage til en lavere ankedomstol, skriver Financial Times.

- Ingen har pejling på, hvad der kommer til at ske. Måske heller ikke dommerne, siger Deborah Bergamini fra Berlusconis parti til Financial Times.

Berlusconi blev også dømt til syv års fængsel 24. juni i år for at have misbrugt sin stilling som premierminister og for at have købt seksuelle tjenester af en mindreårig.

Han kaldte dengang dommen "ekstrem" og lovede at kæmpe videre.

Flere jurister mener, at det er usandsynligt, at den 76-årige Berlusconi kommer i fængsel, da Italiens almindeligvis skåner personer over 70 år fra kortere fængselsdomme.

I alle tidligere tilfælde, hvor Berlusconi er blevet dømt, har han undgået en fængselscelle efter juridiske spidsfindigheder eller ved at sagerne er blevet forældet.

Berlusconi har dog selv sagt, at han denne gang vil gå i fængsel, hvis han bliver dømt.

- Hvis de dømmer mig, så tager jeg ansvaret på mig. Så går jeg i fængsel, siger han i et interview med avisen Libero.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip